Wie zijn wij

Ensete ventricosum Maurelli

Evert en Nora onder een rode banaan (Ensete ventricosum ‘Maurelli’)

Hallo, wij zijn Evert en Nora en wij zijn grote natuurliefhebbers. In Nederland had Evert een kwekerij van koudebestendige exotische planten (Troposfeer) en daarnaast werkte hij bij een bodemonderzoeksbureau. Nora werkte als doofblindenbegeleider in de zorg en in een natuurvoedingswinkel. Los van elkaar droomden we van een leven in het buitenland. Een warmer klimaat, groene bergen, meer rust en ruimte. Een plaats waar we zo zelfvoorzienend mogelijk kunnen leven.

Evert: “biologie is altijd mijn favoriete vak geweest, dus dat ben ik gaan studeren. Ik hou van al wat leeft maar vooral van insecten, reptielen en amfibieën. Verder is het kweken van exotische planten een grote hobby van mij. In Nederland had ik mijn droom gerealiseerd in de vorm van een eigen kwekerij genaamd Troposfeer. Ik kweekte exotische planten die in het Nederlandse klimaat konden gedijen. Zo wilde ik een zuidelijke sfeer in (mijn eigen en andermans) tuin creëren. Nu we een groot terrein in Portugal hebben kan ik mijn droom verder uitbouwen. We zijn dan ook weer druk aan het kweken. Voor meer informatie over het assortiment verwijs ik naar de pagina Kwekerij exotische planten op deze site.”

Nora: “Na een lange zoektocht via de kunstacademie en de opleidingen kunstzinnige therapie, meubelmaker en sociaalpedagogische hulpverlening ben ik in Nijmegen beland als doofblindenbegeleider. Daar kwamen twee belangrijke wensen bij elkaar: het letterlijk met mijn handen werken (de gebarentaal) en het sociale contact met mensen (hen begeleiden en verzorgen). Maar het buitenleven was een groot gemis.
Mijn liefde gaat ook uit naar insecten, reptielen en amfibieën. Het kweken van planten vind ik interessant, vooral als ze eetbaar zijn. Dus een eigen moestuin en een fruitboomgaard gaan hier zeker komen.
Ik wil voor dingen de tijd nemen, gejaagdheid en stress achter me laten. Yoga is een belangrijk onderdeel van mijn leven, dat mij hierbij helpt.
Ik geef yogales in verschillende dorpjes in de buurt. Ook organiseren we Yoga vakantieweken waar in ik zelf de lessen verzorg.

Mocht je tijdens je verblijf bij ons en privé yogales willen krijgen, dan kan dat natuurlijk. Ik geef ook ontspanningsmassages die je kunnen helpen rust te vinden en tijd voor jezelf te nemen tijdens je vakantie hier.”

Yoga vakantie in noord Portugal

Yoga in het groen van noord Portugal.

Ontspanningsmassage vakantie in noord Portugal.

Ontspanningsmassage in je vakantiehuisje.